lauantai 27. syyskuuta 2008

Reissun viimeiset hetket Aucklandissa

Meillä oli enää pari päivää aikaa ennen lentojen lähtöä. Nuo päivät vietimme Aucklandissa. Vierailimme mm. Sky Towerissa eli aikasta korkeassa tornirakennuksessa, josta oli aikamoiset näkymät silmänkantamattomiin ympäri koko kaupungin. Tornin hisseissä oli lattiassa lasi-ikkunat, joten siellä pystyi tiirailemaan hissikuiluun. Myös yläkerroksen leveämmässä osassa oli lattiassa ikkunat, eli siinä seistessä oli ihan tyhjän päällä ja saattoi jalkojensa välistä katsella alas kaukaiseen asfalttiin. Tapasimme tornin huipulla myös Mr Sky Tower -maskotin.

Koska Uudessa Seelannissa on lampailla aika hyvät oltavat (juoksetelevat iloisen näköisinä pitkin niittyjä jne) tuumasimme Kimmon kanssa, että ei ole suuri rikos kasvissyöntiämme vastaan, jos kerrankin siellä ollessa maistamme paikallista herkkua. Niinpä suuntasimme illalliselle hienoon ravintolaan, jossa tarjoiltiin erilaisia lammasruokia. Pakko myöntää, että ruoka oli parasta lammasta, mitä olen koskaan syönyt. Enpä kyllä ole kovin montaa kertaa lammasta edes syönyt. Kimmon ja Laurin tilaamassa karjalanpaistia muistuttavassa lammasruoassa oli vähän sellaista oluen tuttua makua, minkä muistan siitä kun vanhempani kokkailuissaan ovat lurauttaneet joskus olutta liharuokien sekaan.

Aucklandissa oli meneillään NZ International Comedy Festival 2008 ja toki halusimme käyttää mahdollisuutta osallistua johonkin tapahtumaan. Laajasta Stand Up -painotteisesta tarjonnasta valitsimme yhden lupaavalta kuulostavan show:n, johon ostimme liput. Kirjoitan tätä blogimerkintää niin kauan tapahtumien jälkeen, että en enää muista koomikon nimeä. Hän oli kotoisin Britanniasta ja asui nyt Kanadassa. Show:n alkupuollella koomikko kyseli yleisöltä, että mistä olemme kotoisin. Suuri osa oli paikallisia, joukossa myös muutama amerikkalainen. Yksi mies ilmoitti olevansa Norjasta, mistä koomikko sai aihetta vitsailla joulupukin pikkuapulaisten, eli porojen, syömisellä. Yleisö vaikutti kauhistuneelta. Seuraavaksi me ilmoitimme olevamme Suomesta, johon koomikko totesi sydämensä pohjasta: "Fuck, I know absolutely nothing about Finland! Do you guys eat reindeer too? Damn, I should have saved that one and used the viking joke on the norwegian guy!".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terkkuja Raisalle ja Tepelle!