torstai 10. huhtikuuta 2008

Paluu Bangkokiin

Chumponissa saimme kyydin suoraan rautatieasemalle, jossa koitimme saada liput yöjunaan ja makuupaikoille. Molemmat järkevään aikaan menevät junat olivat täynnä sekä sille että seuraavalle yölle, joten meidä ei auttanut kuin ottaa liput 01:57 lähtevään junaan. Kova väsy meinasi hiipiä päällemme junaa odotellessa. Mokoma oli vieläpä melkein tunnin myöhässä aikataulusta! Noh, kerrankin uni maittoi junassa makeasti ja olimme varsin virkeitä saapuessamme perille.

Bangkokissa suuntasimme jo tutuksi tulleelle Khaosan Roadille (joka on nimensä mukainen kaaostie), sillä edessämme oli tärkeä missio: Täyttää rinkan jokainen tyhjä kolo tuliaisilla ja matkamuistoilla! Tinkimisestä on tullut jo sellainen tapa, että saakohan sitä enää karistettuakaan? Alan pian kotosuomessa tinkaamaan perunakilon hintaa alemmaksi! If I take one kilo of potatoes and one kilo of carrots, how much can you lower the price? Is that your best offer?

Lähestyvä thaimaalainen Uusi Vuosi, Songkrang, näkyy jo vahvasti Khaosanin katukuvassa. Joka päivä kadulla menee kello 17 juhlakulkue ja paikallisia bändejä on esiintymässä kadunkulmassa Nokian sponssaamina! Uusi vuosi alkaa oikeasti vasta sunnuntaina 13. päivä ja silloin on tiedossa suuri vesisota (joskin oikea asiallinen tapa olisi kysyä ensin lupa, että saa kaataa toisen päälle siunattua vettä tuomaan hyvää onnea ja siunausta, mutta perinne on kuulemma riistäytyvyt varsinkin läkkäreiden käsissä lähinnä vesisodaksi). Pakko myöntää , että kylmä vesisuihku niskaan olisi varsin virkistävä tässä +35c - +40c helteessä!

Teemun lento kotiin lähti eilen illalla ja tekstiviestitse sain jo tiedon, että nyt on juotu viiniä Viinissä (joskin lentokentällä, mutta silti). Henna lähti tänä aamuna. Nyt reissuretkueemme koko on kutistunut yhteen yksinäiseen matkamieheen, joka jatkaa maailman ihmettelemistä. Tänään on tasan puoli vuotta reissua takana, edessä enää runsaat pari viikkoa.

5 kommenttia:

  1. Voih!
    Yksinäinen matkalainen! Oi olisinpa mukanasi.

    Kiitos kortista, se oli ihanan värikäs tähän harmaaseen kevätsäähän. Jos en olisi kesäuskovainen niin saattaisi kelistä päätellä nyt olevan talvi tulossa! :D

    Odotan kyllä jo kovasti paluutasi!!!

    Lurunen

    VastaaPoista
  2. Vaikka se Tepe onkin jo kotiutunut, niin voisi käydä täällä reissuvihkossa kertomassa kaikille, että miten meni matka ja onko hengissä. Ja referoida vaikka parhaat hetket puolelta vuodelta.

    Kiitos. Lukijat ovat alkaneet olla vaativia!

    Voe mahoton. Kyllä se aika vaan menee äkkiä. Vastahan te menitte sinne, enkä minä oo saanu täällä mtn aikaseksi. Mitä nyt opettanu Pommille paljon temppuja. Siinä se sitten olikin.

    -Erja

    VastaaPoista
  3. Jeps, tarkoitus on et vastaillaan molemmat toistemme vastauksista tietämättä joihinkin kysymyksiin ja julkaistaan ne sitten täällä. Esim et "Reissun paras ruoka" yms. SAA EHDOTTAA KYSSäREITä!

    Sit tehdään varmaan jotain top 3 -listoja yms. ja saa niihinkin ehdottaa niitä aiheita. Katellaan sit nostetaanko samoja asioita reissun parhaiksi :)

    VastaaPoista
  4. Ok, hieno idea. Rupeanpa jo miettimään aiheita ja kyssäreitä valmiiksi. Vastaatko niihin vasta ku oot takas Suomessa?

    Sitten kaikki sun parhaat jutut tietty tapahtuu nyt ku Tepe ei oo enää mukana.. :DDDDD

    -Erggi

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa takaisinkin! Huh, puoli vuottako te tosiaan olette olleet matkallanne!

    VastaaPoista

Terkkuja Raisalle ja Tepelle!