maanantai 19. toukokuuta 2008

Kaukaisin kolkka

Wellingtonissa olimme perillä aika myöhään illalla ja yösijan löytyminen meinasi olla vaikeaa. Koska ulkona oli kylmä, eikä meillä ollut edes takkeja, päätimme maksaa hieman suolaisemman hinnan ihan kunnon huoneesta. Huoneen varusteluihin kuului oma vedenkeitin ja tee-ja kahvitarvikkeita. Ennen yöpuulle siirtymistä tapasimme vielä Laurin ja vaihdoimme kuulumisia irkkubaarissa olutta lipitellen.

Aamulla suuntasimme tutustumaan Te Papa -kansallismuseoon, johon ei ollut sisäänpääsymaksua. Kyse oli vähän Oulun Tietomaan tapaisesta (mutta suuremmasta ja prameammasta) museosta, jossa selitettiin mm. maanjäristyksistä ja Uuden-Seelannin luonnosta ja kulttuurista. Näytteillä oli myös fossiileja ja maoritaidetta. Kokemus oli siis hyvin monipuolinen ja opettavainen, vaikka emme jaksaneetkaan kiertää koko valtavaa pytinkiä. Minusta hauskimpia juttuja olivat kaikki lapsille suunnatut interaktiiviset osiot, jossa sai pelata erilaisia pelejä tai kuvitella olevansa maanjäristyksessä.

Väsyneinä palasimme takaisin autoon ja lähdimme käymään pohjoissaaren eteläkolkassa. Matkaamme oli yksi hyvä syy: halusimme käydä kauempana kotoa, kuin Lauri, joka ei ollut käynyt Wellingtonia kauempana. Matkalla ohittamamme kylät kävivät koko ajan pienemmiksi ja pienemmiksi ja bensamittarikin alkoi näyttää huolestuttavia lukemia. Päästyämme meren rantaan Lake Ferry -nimisessä pikkukylässä, söimme eväät ja päätimme lähteä takaisin päin. Bensan loppuminen kesken vähän pelotti. Olimme kuitenkin käyneet Wellingtonia etelämmässä! Takaisin käännyttyämme on jokainen askel ollut kotiinpäin. Kotimatka oli siis virallisesti alkanut.

Pari seuraavaa päivää vietimme Wellingtonissa ja sen läheisyydessä. Matkustimme Cable Carilla yliopistolliseen puutarhaan , jonka hauskin anti oli ihmisaurinkokello. Kyseessä oli siis aurinkokello, johon piti mennä itse seisomaan viisariksi. Seuraava päivä menikin sitten opastetulla kiertoajelulla tutustumassa Lord of the Rings -elokuvan kuvauspaikkoihin. Kävimme mm. Rivendellissä ja poseerasimme itse Legolasina korvineen ja jousipyssyineen!

2 kommenttia:

Terkkuja Raisalle ja Tepelle!