torstai 8. toukokuuta 2008

Kohti etelää

Jatkoimme matkaamme kohti etelää ja pysähdyimme Rotorua -nimiseen kaupunkiin pariksi yöksi. Kaupungin keskustassa sijaitsee puisto, jossa on useita kuumia muta-altaita. Rotorua sijaitsee alueella, jolla on myös kuumia lähteitä yms. mutta me kävimme ihmettelemässä vain noita muta-lammikoita. Puistossa nenään osui useita huimaavia hajuja kananmunasta aina märkään koiraan ja palaneeseen hernekeittoon asti. Info-tauluista luimme, että aikaisemmin puistossa on ollut kuumavesilammikko, jossa paikalliset ovat käyneet uimassa ja pesseet pyykkejään. Missään ei kuitenkaan selitetty, mitä lammikolle oli tapahtunut tai että miksei siellä enää uitu.

Jatkaessamme matkaa pidimme yhä suuntanamme etelän. Maisemia kyllä kelpasi pällistellä. Uusi-Seelanti on siitä ovela maa, että sieltä löytyy jos jonkin laista erilaista maisemaa, eikä auton ikkunasta katsellessa oikein ehdi koskaan kyllästyä, koska jokaisen mutkan takaa voi olla tulossa jotain ihan uutta. Vuoristosta voi yhtäkkiä päätyä tasangolle ja palmujen seasta havumetsään. Tuulinen merenranta onkin hetkessä laidun täynnä lampaita ja kotvan päästä ajatkin jo pienen kylän läpi. Sadan kilometrin matkalla ehti ajaa niin erilaisissa maisemissa, että olisi voinut luulla käyneensä useassa eri maassa eri puolilla maailmaa.

Ajellessamme koitimme löytää täydellisen "Six Feet Under" -maiseman eli yksinäisen puun kukkulan laelta. Potentiaalia hyvää kuvaa varten löytyi kyllä, mutta usein asetelmassa oli jotain vikaa. Joskus puu ei ollut kukkulalla yksinään, tai sen takana näkyi taivaan sijasta toinen kukkula. Joskus kukkula olisi ollut hyvä, mutta puu uupui. Toisinaan taas täydellinen puu oli täysin väärässä paikassa, kuten maatalon pihassa. Näimme pari varsin mainiota, ellei jopa täydellistä, puu+kukkula -asetelmaa, mutta ne olivat sellaisissa paikoissa, ettei autoa voinut pysäyttää eikä kuvaa siis päässyt ottamaan.

Meillä ei ollut tähän mennessä ollut mitään erityisiä suunnitelmia siitä, mihin menisimme ja mitä tekisimme. Pienen pohdinnan jälkeen päätimme ajaa aivan pohjoissaaren eteläosiin asti ja käväistä Wellingtonissa. Pidimme siis auton nokan suunnattuna etelään. Matkan varrella ajoimme suuren tulivuoren ohi, joka Lord of the Ring -elokuvissa esittää Mount Doom:n osaa.

1 kommentti:

  1. Vai että Rotuaarilla kävitte.

    No, ehkä siellä ei enää uida, jos siellä haisee niin pahalle.

    VastaaPoista

Terkkuja Raisalle ja Tepelle!