maanantai 24. joulukuuta 2007

Hullu, halpa reissukohde, Laos

Viimeisimmästä kirjoittelusta alkaa ollakin jo jonkin verran aikaa. Maata vaihdoimme noin viikko sitten ja täten olemme nyt Laon puolella.

Matka Nong Khaista (rajakaupunki Thaimaan puolella) Vientianneen (samanmoinen Laon puolella) oli nopsakka juttu, joskin rajalla täytyi hommata viisumit ja olimme pakotetut hankkimaan pullon viskiä verovapaasta myymälästä.Vientiannesta jatkoimme välittömästi matkaa Vang Viengiin. Matkaa oli reilut 100 kilometriä ja sen taittamiseen meni aikaa pitkälti neljättä tuntia; ylämäkiä riitti, eikä bussi ollut lähelläkään parhaimpia, joita olen elämässäni kohdannut.

Täällä onkin nyt sitten tehty paljostikkin kivaa. Pariin otteeseen on käyty tubeilemassa, tarkoittaen että traktorin sisäkumilla on liplateltu alespäin jokea pitkin. Aktiviteettiin liittyy myös veteen hyppelyä köysillä heivaten ja oluenjuontia. Tubeillessa tapaa myös muita matkaajia, joten nyt meillä on täällä melko paljon puolituttuja joille pitää nostaa kättä vastaan
tultaessa.

Kahden tubeilupäivän välissä pidimme rentoutumispäivän. Hengailimme riippumatoissa Smile -nimisen rantaravintolan puitteissa. Siinä sitten huomasimme että laurin riippumaton kiinnikenaru on alkanut rispaantua joten innolla odottelimme milloin putoaminen tapahtuu. Hetken kuluttua koimme yllätyksen, sillä putoajan rooliin joutuikin allekirjoittanut itse. Onneksi ei tarvinnut tuota häpeän ristiä yksin kantaa, ku kyllä se Lauriki siitä sitte putosi :)

Hintataso täällä on hyvästi kohdillaan pienemmällekkin lompakolle. Hotellihuoneista maksetaan 2 dollaria per naama ja hyvän ja täyttävän aterian (sis. juoman) saa noin 2 eurolla. Olut maksaa baarissa 8000-10000 kippiä 0,64 litran kokoinen pullo, elikkäs siis reilusti alle euron.

3 kommenttia:

  1. Kiva että tuonne väliin noita kunnon löhöpäiviäki mahtuu ettei mee ihan äksöniksi koko aika :>. Lissää vaan jutuntynkää !

    VastaaPoista
  2. Moi vaan matkalaiset ja hyvää joulua teille! jAA KIITOS NIISTÄ BRITTIHUUMORI-VINKEISTÄ, PITÄÄPÄ TUTUSTUA!

    VastaaPoista
  3. Piti jo joulun "jälkeen" ihan koneellakin käydä. Oli ihan hyvä joulu ja hauskaa oli :) Toivottavasti muistitte sielläkin mikä päivä oli, vaikka ei lunta ja Pukkia tainnut näkyäkään!

    Tuo teidän hintataso kyllä kelpaisi, pitänee kyllä käydä maailmalla sitten vanhana (Raisa huom, heh heh).

    VastaaPoista

Terkkuja Raisalle ja Tepelle!