keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Lotta ja hiili

Mita yhteista on lotalla ja hiilella? ...molemmat ovat jylsijoita. Thaimaalaisten kanssa kommunikoidessa haastavinta lienee, etta R ja L lausutaan milloin allana ja milloin arrana. Vahan niin kuin Lucky Luke -sarjakuvissa kiinalaiset sanovat aina R:n tilalle L, paitsi etta taalla se ei ole yhta johdonmukaista. Luulen, etta he eivat vain huomaa aanteiden eroa. Ihan kuin suomalainen saattaa seota suhuassissa ja kysya vapaata istumapaikkaa etsiessaan "may I shit here?".

Palasimme eilen saarilomaltamme Koh Koodilta (Ko Kut). Postikorttimaisen idyllista hiekkarantaa, palmuja ja aurinkoa. Valilla ei voinut olla ajattelematta Isoa Aaltoa, joka tuossa muutama vuosi sitten Joulun aikaan tanne iski, silla hotellillamme oli aika selkeasti nahtavissa missa vanhat rakennukset ja laiturit olivat olleet ennen aaltoa ja uudet rakennukset oli pistetty pystyyn vahan sivummalle. Valilla sita rannalla maatessaan mietti, etta miten toimisi ja mihin suuntaan juoksisi jos horisontissa nakyisi Iso Aalto.

Mista tietaa milloin kookospahkina on kypsa? Tama ei ole vitsi, haluaisimme vain tietaa! Kaytimme paljon aikaa kahden kookospahkinan avaamiseen, joista toinen oli ylikypsa (yok-yok-yok) ja toinen oli liian raaka (iy-iy-iy). Koitimme kylla koputella niita, mutta millainen aani kookospahkinasta pitaisi kuulua silloin kun se on parhaimmillaan?

Nyt enaa 30 sekkaa nettiaikaa jaljella, joten taidan painaa vaan etta OK niin tama viesti ilmestyy blogiin eika katoa bittien taivaaseen!

3 kommenttia:

  1. HööH! Mulla ei taas onnistu tää viestin lähetys eli koitetaan uudemman kerran..... Miten te saatte rikki ne kookospähkinät??? Täältä Parkanosta on sulanu kaikki lumet melekeen pois ja vettä satelee välillä :( Mie näin yks yö sellasta unta, etta Teppana oli viikonloppuna käymässä Suomessa :D Ja viime yönä te olitte jollain ihan toisella mantereella, en vain muista missä. Paljon haleja sinne!!! T: Sini

    PS. Oottako nähäny mittään liskoja siellä???

    VastaaPoista
  2. No se ylikypsä kookospähkinä oli niin kova että sen avaamiseen käytettiin kiviä, ruosteista naulaa, käsiä ja suomalaista sisua. Se raaka taas avautui helposti linkkarilla.

    Nehän ei kasva puussa sen näköisinä mitä me on totuttu suomessa ajattelemaan, vaan sen karvaisen kuoren ympärillä on vielä sellainen vihreä pehmeä osa. Siinä raa'assa kookoksessa ei ollu edes se karvainen osa kovettunut vaan oli ihan veitsellä leikattavan pehmoista.

    VastaaPoista
  3. Hei
    Tosi outoa tuo kookospähkylöiden toiminta, luulisi, että juuri kypsä kookospähkinä olisi pehmeä?

    Yes you can shit here!

    VastaaPoista

Terkkuja Raisalle ja Tepelle!