lauantai 15. joulukuuta 2007

Nong Khai

Junamatka tänne Thaimaan pohjoisosaan taittui vallan mukavasti. Vaikka olimme vain kakkosluokan ei-ac-sleeperissä, oli palvelu yllättävän hyvää. Junan henkilökunta kävi mm. levittämässä meille sängyt ja petasivat niihin lakanat ja kaikki kuntoon. Itsepalvelu-Suomen kansalaisena olo oli kuin kuninkaallisella. Illallista ja aamiaista olisi voinut tilata omalle paikalleen, mutta me jätimme ruoat tällä kertaa väliin. Aamulla olo ei ollut enää niin vip. Junahenkilökunta herätti meidät ystävällisesti jo pari tuntia ennen junan saapumista perille. Noh, aamu-uninen vaikka olenkin, niin kyllä ne maisemat olivat aikaisen heräämisen arvoisia.

Sitten pieni vinkki junainsinööreille: Kyykkyvessa ei ole paras mahdollinen vaihtoehto huonokuntoisilla raiteilla kulkeviin juniin.

Perillä taistelimme tuktukeista, ja saimmekin kaapattua yhden saksalaiselta turistilta, jonka mielestä olisi ollut hulluutta matkustaa neljästään niin kuin kuskit meitä koittivat kyytiin järjestää. Saavuimme Mut Mee Garden Guesthouseen, ja vaikka meille ei ollut heti huoneita vapaana jäimme syömään aamiaista kauniiseen puutarhaan ja odottelemaan josko 11 aikaan huoneita vapautuisi. Emme odottaneet turhaan ja noin parin euron hintaan per henkilö olemme olleet täällä jo useita öitä. Kauniin sisäpihapuutarharavintolan ruokien tilaaminen on aika mielenkiintoinen projekti: jokaisella hotellin huoneella on oma kirjasensa ja kirjaan kirjoitetaan menyystä halutut ruoat ja niiden hinnat. Sitten kirjanen viedään keittiön pöydälle ja mennään ravintolan puolelle odottamaan annoksia. Juomat oluesta lähtien haetaan keittiön jääkaapista omatoimisesti ja kirjoitetaan kirjaseen. Aika luottavaisia ovat, sillä olisihan tuo vallan mahdollista unohtaa merkata pari olutta...

Puutarhasta on näkymät Mekongille ja joen takana näkyy Laos. Joella kelluu myos Gaia -niminen pikkubaari, joka on auki kello 19 alkaen siihen asti kunnes viimeinenkin asiakas lähtee pois (tuplarommicola noin eurolla). Rannasta lähtee joka päivä kello 17 tunnin mittainen risteily katsomaan aurinhonlaskua ja maisemia. Kävimme eilen risteilyllä ja söimme laivalla illallista. Tulin tilanneeksi aika jännittävän makuista "kalaa Mekongista".

Tänään vuokrasimme hotellilta polkupyörät ja ajoimme kuuden kilometrin päähän katsomaan hullun shamaanin rakentamaa patsaspuistoa. Aika mielenkiintoisia juttuja oli shamaani kerennyt rakentaa sen 25 vuoden aikana, jotka puiston tekeminen kesti. Patsaat perustuvat buddhalaiseen mytologiaan ja aika paljon siellä näkyi hindulaisiakin vaikutteita. Suurin osa patsaista oli todella suuria ja (ihmis)hahmojen päät ylsivät puiden yläpuolelle. Puistosta löytyi myös "elämän pyörä", jossa pääsi tutustumaan elämän kiertokulkuun ja jälleensyntymiseen.

Meidän reissuretkueemme on nyt nelijäseninen, sillä Lauri liittyi seuraamme pari päivää sitten. Lauri on siis Kimmon matkakumppani, joka jäi matkustelemaan itsekseen Kimmon lentäessä Bangkokiin. Huomenna siirrymme kaikki yhdessä Laoon, siellä seikkailu jatkuu.

1 kommentti:

  1. Voi niitä rassukoita baarinpitäjiä, ku eivät saa ikinä sulettua, ku te ootte siellä 24/7... :(

    VastaaPoista

Terkkuja Raisalle ja Tepelle!