torstai 31. tammikuuta 2008

Takaisin Phnom Penhiin

Siam Riepista suuntasimme takaisin Kambodzan pääkaupunkiin, koskapa Kimmon ja Laurin lento Australiaan oli parin päinvän päästä eli lauantaina 26. tammikuuta (soittaako tämä päivämäärä kelloja kenenkään päässä?).

Vietimme aikaamme mm. kaupungin lukuisilla marketeilla kierrellen. Saimmepa hierottua muutamia kauppojakin joskin monet tinkimiskerrat päätyivät siihen, että poistuimme paikalta, koska meiltä vaadittiin liian kovia hintoja. Monet matkailijat eivät taida tinkiä laisinkaan, kun kauppiaat ovat siinä uskossa, että turisteilta voi pyytää ihan millaisia summia vain!

Kävimme vierailemassa eräässä orpokodissa, jonne veimme tuliaisina mandariineja, pesuaineita ja pari potkusulkapalloa. Lauri otti vierailuun koulutuksellisen näkökannan ja vei lapsille läjän matematiikan kirjoja. Kaikki lapset käyttäytyivät ihan kuin heillä olisi ollut ADHD. Rauhalliseksi vierailua ei siis voi sanoa. Lapset olivat harjoitelleet paikallisia tansseja ja esittivät niitä meille, minkä jälkeen ohjelmassa oli taas vapaata riehumista. Yksi tanssivista lapsista muistutti kovasti veljentytärtäni Roosaa. Oli samanlaisia ilmeitä ja eleitä siinä tanssin lomassa.

Reissuretkueemme koko palasi takaisin alkuperäiseen kahteen reissaajaan lauantaina, ja sunnuntaina juhlistimme Tepen kanssa minun syntymäpäivääni vierailemalla Phnom Penhin vesipuistossa. Paikka oli siis ulkoilmassa oleva uimahalli vähäkloorisine vesineen, vesiliukumäkineen, aaltokoneineen, tubeineen ja hierovine suihkuineen. Paikka ei ollut mikään turistinähtävyys ja niinpä uiskentelimme lähinnä paikallisten kanssa. Muuten reissu oli todella mukava, mutta vesipuisto oli hiukan peruskorjauksen tarpeessa, joten me molemmat onnistuimme saamaan haavan jalkaan. Tulipa ainakin ensimmäistä kertaa turvauduttua ensiapulaukkuun, kun käytimme puhdistusliinaa ja laastareita.

Seuraavana päivänä lähdimme vähän shoppailemaan, sillä meillä oli ilmennyt tarvetta muutamille perustarvikkeille (hyttysmyrkkyä, teippiä, pinnejä, cd-kotelo yms. pientä). Hetken kaupungilla kierreltyämme osuimme sattumalta suuren, modernin ostoskeskuksen kohdalle. Huomasimme, että sen yläkerroksessa oli ranvintola ja ajattelimme käväistä siellä vilkaisemassa maisemia. Olivathan ne toki komeat, ravintolan väki vain ei tuntunut olevan mielissään kun otimme vain mehut ja jätskit eikä laisinkaan ruokaa... Ostoskeskuksessa oli pelihalli sekä rullaluistinrata. Niillä istuskelimme kotvan aikaa seuraamassa miten paikallinen parempiosainen nuoriso viettää aikaansa. Olihan siellä ihan selvästi soidinmenoja meneillään.

2 kommenttia:

  1. Kyllä soitti kelloja jo kyseisenä päivänä ja kortin olisin laittanut, mutta kun en osoitetta arvannut... Kovasti kovasti myöhässä olevia onnitteluja sinne puolelle maailmaa!
    -Poko-

    VastaaPoista
  2. Vallan unohdin mainita blogitekstissa, etta syntymapaivanani loysimme marketilta paahdettuja otokoita (heinasirkkoja ja matoja), joita sitten nautinnolla maistelimme... :)

    VastaaPoista

Terkkuja Raisalle ja Tepelle!