sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Mutka Kratieen

Vielä ennen poistumistamme Kambodzasta teimme mutkan Kratie -nimiseen pikkukaupunkiin, koska halusimme katsomaan jokidelfiinejä (Irrawaddy Dolphins). Delfiinejä pääsi bongailemaan joelle 15km Kratiesta pohjoiseen. Päätimme ottaa reissun urheilun kannalta (ja säästäen), joten vuokrasimme fillarit matkaa varten. Maasto oli todella tasaista, ei laaksoa ei kukkulaa, joten matka maaseudun läpi sujui rattoisasti. Lapset huutelivat talojen pihoista "hello!" ja aurinko porotti. Ajattelimme olevamme noin puolivälissä matkaa, joten olisi aika pitää juomatauko, mutta sopivaa pysähdyspaikkaa etsiessämme huomasimmekin saapuneemme jo perille! Ei tuo 15 km matka niin kummoinen ollutkaan.

Perillä hyppäsimme veneeseen ja lähdimme keskelle jokea toivomaan, että näkisimme edes vilauksen delfiinistä. Turha oli pelätä, ettei niitä näkyisi! Juuri siinä joenmutkassa asuu 60 delfiinin lauma, ja koska delfiinien pitää käydä pinnalla haukkaamassa happea (muistaakseni) noin 7 minuutin välein, näkyi noita otuksia joka puolella jatkuvasti. Lähimmillään pari delfiiniä kävi pinnalla noin kolmen/neljän metrin päässä veneestämme. Mahtava reissu!

Vietimme Kratiessa kolme päivää ja vaikka siellä ei erityisesti ole mitään tekemistä viihdyimme mainiosti. Kratiessa ei käy paljoa turisteja, joten hinnat ovat kohtuullisempia kuin pahasti turistoituneissa paikoissa (reissun tähän mennessä paras hinta/laatusuhde hotellihuoneesta = kolme dollaria aika luksusmestasta). Kratien marketilla eli torilla pystyi tekemään ostoksia kovemmin tinkimättä, koska hinnat olivat jo valmiiksi kohtuullisia. Tepe osti mm. uuden taskulampun dollarilla ja sai vielä patterit kaupanpäälle. Torilta ostimme uutta lempiherkkuamme Lohikäärmepalloja eli Dragon Fruitseja. Näitä olen nähnyt Suomessakin hedelmäosastolla, mutta ei ole koskan tullut mieleen ostaa. Hedelmä on todella makea ja herkullinen (punainen osa on kirpeä). Ostakaa ja maistakaa jos tulee vastaan!

Koska Kratiesta ei pääse vaivatta Vetnamin puolelle, palasimme takaisin Phnom Penhiin vielä yhdeksi yöksi. Viimeisenä iltanamme meille tarjoutui mahdollisuus katsoa elokuva The Killing Fields, joka osoittautui yllättävän hyväksi pätkäksi. Elokuva on tositapahtumiin perustuva ja kertoo journalistista, joka raportoi Kambodzan sisällissodasta. Olipa pätkässä tuttuja näyttelijöitäkin.

3 kommenttia:

  1. nyt on kyl pakko pasteta linkki kuvaan, joka on omassa blogissa http://bp0.blogger.com/_nU0o_n7I8B8/R5XW4mbzqDI/AAAAAAAAAEc/GX2_5DAVioc/s1600-h/ufohedelmi%C3%A41.jpg

    :D

    hyvää reissun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. äh toi jäi kesken eli kokeillaan uudelleen osissa..

    http://bp0.blogger.com/_nU0o_n7I8B8/
    R5XW4mbzqDI/AAAAAAAAAEc/GX2_5DAVioc/
    s1600-h/ufohedelmi%C3%A41.jpg

    tai toki löytyy osoitteesta
    http://girlwiththesnowball.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Pitääpä mennä pikaisesti ostamaan moisia hedelmiä, jos niitä löytyisi.

    En ookkaan päässyt vähään aikaan kommentoimaan, kun koneemme emolevy hajosi perusteellisesti, mutta nyt surraa uusi rukki :D

    Hyvää nimipäivää lauantaina Raikka-rakas!

    VastaaPoista

Terkkuja Raisalle ja Tepelle!